Wij zijn zeer tevreden over LJW Architectuur, de kwaliteit en de service van het begin tot het eind!

Alle lof aan LJW Architectuur, die deze oude veestal heeft om kunnen toveren tot een prachtige woning.

Martijn & Marlies Spilt

Huizen ▸ Koningin Julianastraat

Een oude veestal omtoveren tot riante woning voor een gezin met vier kinderen. Een uitdagende opdracht want het pand ligt in beschermd dorpsgezicht, was niet geïsoleerd en in slechte staat.

De bewoners wilde graag het karakter van het pand behouden. De bestaande kolommen structuur heb ik behouden en vormt het uitgangspunt voor de indeling. Een centrale as leidt van voor tot achter. Dit geeft de bewoners en hun bezoek direct een beeld vanaf de voordeur naar de achtertuin.

Halverwege de hal is een lichtkoker naar de zolder toegepast zodat er veel licht ontstaat in wat anders een relatief donkere hal zou worden. Eenmaal in de woonkamer loop je tegen een grote glazen pui aan. Deze kan helemaal opengeschoven worden zodat je het gevoel hebt meteen buiten te zitten. Doordat je helemaal naar de nok kan kijken en heel veel licht hebt ervaar je ruimte als groots en imposant, terwijl je juist in het zitgedeelte je geborgen voelt door de nadrukkelijke aanwezigheid van de kolommen.

In dit ontwerp spreekt de architectuur voor zichzelf en daarom hebben de bewoners het kleurgebruik zo minimaal mogelijk gehouden.